Adrian (Aad) Offerman Switch to English

Aad Offerman is al meer dan twintig jaar actief als vakjournalist, technologie-auteur, New Media en Open Source specialist, hoofdredacteur, bladenmaker, columnist, en portal/app-bouwer in de Nederlandse ICT markt. Daarbij ligt de focus op het snijvlak van technologie, business en markt.

Op dit moment is hij als auteur verbonden aan onder andere Automatisering Gids en Tweakers.net. Daarnaast werkt hij voor de Joinup (voorheen OSOR: Open Source Observatory and Repository), Open Government en ePractice projecten van de Europese Commissie.

Naast de schrijverij werkt Aad ook als consultant, ingenieur en adviseur. Hij is betrokken bij diverse technologie-communicatieprojecten op gebied van internet- en netwerktechnologie, beveiliging, privacy, cryptografie, Linux en Open Source Software. Bovendien geeft hij vaak mediatrainingen aan wetenschappers, professionals en management teams.

Hij is afgestudeerd in de Technische Informatica aan de TU Delft, waar hij zich heeft gespecialiseerd in Computer Architectuur en Digitale Techniek. Daarnaast is hij in 2010 afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Leiden, waar hij zich heeft gespecialiseerd in cognitieve psychologie en klinische psychologie. Op dit moment volgt hij online college's in van-alles-en-nog-wat.